간장 - ပဲငံျပာရည္
갈비탕 - အမဲနံ႐ုိးစြပ္ျပဳတ္
감자탕 - ၀က္သားႏွင့္ အားလူးခ်ဥ္ရည္ဟင္း
군만두 - ဖက္ထုပ္ေၾကာ္
김밥 - ထမင္းလိပ္
김치찌개 - ဂီးမ္ခ်ီခ်ဥ္ရည္ဟင္း
냉면 - ေခါက္ဆြဲေအး
닭도리탕 (닭볶음탕) - ၾကက္ခ်ဳိခ်ဥ္ဟင္း
덮밥 - ထမင္းေပါင္း
돈가스 - အသားျပားေၾကာ္
된장국 - ပဲငပိဟင္းခ်ိဳ
된장찌개 - ပဲငပိခ်ဥ္ရည္ဟင္း
떡볶이 - ဆန္မုန္႔ခ်က္
라면 - ေခါက္ဆြဲ
미역국 - ပင္လယ္ေရေမွာ္ဟင္းခ်ဳိ
볶음밥 - ထမင္းေၾကာ္
부대찌개 - ခ်ဥ္ဖတ္နဲ႔၀က္သားခ်ဥ္ရည္ဟင္း
불고기 - အသားကင္
비빔밥 - ထမင္းသုတ္
삼겹살 - ၀က္သားသုံးထက္သား
설렁탕 - အမဲစြမ္ျပဳတ္
생선구이 - ငါးကင္၊ ငါးေၾကာ္
생선찜 - ငါးေပါင္း
생선조림 - ငါးအုိးကပ္ခ်က္
생선회 - ငါးအစိမ္းကုိ ပါးပါးလွီးထားၿပီး တုိ႔စရာနဲ႔ တို႕စားရေသာ အစားအစာ
순대 - ၀က္အူေခ်ာင္း
순대국 (순대국밥) - ၀က္အူေခ်ာင္းျပဳတ္ဟင္းရည္
순두부찌개 - တို႔ဟူးေပ်ာ႔ခ်ဥ္ဟင္း
오징어볶음 - ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္
우동 - ေခါက္ဆြဲ
제육볶음 - ၀က္သားအသီးအ႐ြက္ေၾကာ္
짜장면 - ပဲေခါက္ဆြဲ
족발 - ၀က္လက္ေပါင္း
짬뽕 - တ႐ုတ္ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ (seafood ေခါက္ဆြဲျပဳတ္)
콩나물국 - ပဲပင္ေပါက္ဟင္းခ်ဳိ
칼국수 - လက္လုပ္ေခါက္ဆြဲျပဳတ္
탕수육 - ၀က္သားခ်ဳိခဥ္ေၾကာ္
해물찌개 - seafood ခ်ဥ္ရည္ဟင္း